Friday, October 22, 2010

terima kasih utk 'nota cinta' awk pd saya...

Nota kaki: post ini bukan utk malukan sesiapa atau membalas dendam...(sbb klu itu tujuannya,sy blh letakkan nama n gmbar anda skali) tapi ini sekadar peringatan utk diri sendiri dan sesiapa yg membaca supaya tidak melakukan perkara yang sama sbb hakikatnya saya,awk,dia,kamu, kite hanyalah pedagang yang menumpang. saya akan cuba lupakan apa yang awk buat pada saya tapi untuk memaafkan..it will take some time i guess.

 

utk awk yg sy tau, awk baca blog ni.. katalah sy hodoh, i dont give a damn care coz beauty is in the eyes of the beholder..sy tetap bersyukur kerana sekurang2nya saya masih sempurna, tiada cacat cela..katalah saya xlaku, sy tetap xkisah sbb awk bukan TUHAN yg blh tentukan saya punyai jodoh atau tidak..katalah saya xberadab/xder tatasusila, peoples around me will decide..and at least my parent xpernah ajar saya utk merendah2kan org lain dan mempertikaikan seseorang itu halal pun tidak.. kesimpulannya... saya mintak maaf kalau kehadiran saya wat hidup awak tak senang. saya mintak maaf sebab saya terpukul awk hari tu sbb saya benar2 tgh marah. saya tau, awak manja and kemungkinan besar (which is saya yakin awk memang xpernah kene jentik pun dgn keluarga awk).. jadi saya memang mintak maaf utk itu. utk kesalahan lain jugak, yg awk kata saya ada buat, maafkanlah saya yang sangat hina di mata awk .. kalau masih xblh maafkan, sy izinkan awk hina saya semahunya tapi tlg berhenti libatkan keluarga saya. mak ayah saya xwat salah dgn awk.. saya tau awk bangga punyai keluarga bhgia, bf tercinta tp awk lupa semua tu pinjaman semata. andai suatu hari nanti awk rasa apa yg saya rasa (nauzubillah,sy xminta itu jd pd awk) ... saya x kan ckp pdn muka sbb sy tau peritnya.

 

Saya panggil org itu PENGUIN.. sbb bntuk badannya yg bulat N jalan terkedek2n muka huduh prangai huduh. Bila jalan mmg cam PENGUIN cma PENGUIN ag chumil hehe.. To her, Patutla org takmo kat u. jgn klata org, ORG UTAN pun pk bnyk2 ~~20 October 2010

marah btol nie...
34 minutes ago
org utan pon xlalu babe...
alam berbeza..haha
32 minutes ago
ksian gla dat gurlz.. Org utan pun xlalu nk kate cne. Mana nak lalu mulut cm bontot aym, mka cam itik, jalan cam penguin. Org utan pun kompius dia spesies pe huhu. Yg lg malang HILANG INGATAN! [via Celcom SMS]
10 minutes ago
hmm..identiti yg kompius...
5 minutes ago
Haha dasar ank tebuang. Ntah ank halal ke x. Maafknla dia. Cyan dia. Xsmpat nk dbri didikan smpurna. Bsyukurla kta ada org jaga. Kn dr kcik da dcmpak2 2. Hmm [via Celcom SMS]

  ‎~~ Sudahla rupa x ada.. perangai pun huduh... patutlah tak laku2 hgga menggatai kat laki org bapak org hahaha... ksian sgt sy kat awak... tu la dasar kluarga BERANTAKAN... ni la antara mangsa penceraian sjak kcik hgga mnumpang kasih syg mak n bapak org lain... ish2.. to her, sy sgt ksiankan awk yg malang ~~ ;)  16 hours ago

~~ Seseorang yg sangatlah RUDE dgn bagaknya menceroboh tmpat ku huhuhu.. sedangkan dia tahu dia tak ada hak. Problem lah klu org mak bapak tak ajar adab n tatasusila kannnn ~~yesterday  [19/10/10]

‎~~ Kengkawan logik ke seseorang lupa terus bnda yg baru trjadi tak sampai 24 jam??? pelik kan.. tp bila org yang hnya mngejar dunia je itulah sikapnya. Thanx so much pada kengkawan yg support especially my beloved U.M.S muah2 ~~

ape kes? ape kes?
ahahaha...kan miss busybody dah tanye ni.. :D

October 6 at 9:54pm
aih miss busybody ni, ni kes bebudak seangkatan lu la hahaha.. no la kes nya gni... org tu tlah mlakukan or mngatakan sesuatu yg jelas dalam keadan waras n tanpa dpaksa sesapa.. ttba tak smpai 24 jam dia terlupa. siap bersumpah g.. fyi this person mmg sumpah tepi bibir jew... n donno la... pe niat dia wallahualam... hnya Tuhan mngetahui.. tp kadang terpk mungkin sbb org tu tak igt Tuhan kot... huhu
October 6 at 9:57pm
N u malina... plz dnt b cruel like dis k ◄;)►

October 6 at 9:59pm
lekkk luuu.. hahaha.actually i dont get it. tktau what the real story about but secara conclusionnya bolayan je org mcmtu..
October 6 at 10:04pm
mmg ko ni kengkadang kampi.. haha lek la ni. wa always lek arr.... yg penting org yg i berurusan tahu sapa i udah le idak gtu miss busybody??? tu la... solat kan ke tiang agama... bila dah roboh... iman pun tak ada... maybe dis hamba Allah lupa ilmu dan rezki dtg dr Dia... tu yg tetba terhilang ingatan kjap tu... klu Tuhan pun lupa... bnda lain snang jew kannn... actualy malina adala 1 person ni kan, dia dah berkata sesuatu pd pgnya dan terlupa pd ptgnya.. logik????
October 6 at 10:07pm
but ok la bila ada phak mnasihatkan jgn libatkan diri anda dgn virus huhuhu ~~~~
October 6 at 10:09pm
correction : lampi* hahaha
totally can't be acceptable la..mmg tk logik kot org boleh lupa mcm tu je.
cuba tanya nama dia,tah2 dia pun lupa nama dia... :D

October 6 at 10:12pm
haha ha ah lampi... takpe la u ni mmg alert huhu... mmg totally mntah2 buta2 can't b acceptable... bak kata org stat reject error trus hahaha,... tu la pasal dia pun tak gna nama dia. agaknya mmg dia lupa nama dia la kot kui3 ◄:D► kannn tak... dapt dterima kannnn..
October 6 at 10:15pm
lg pun ada pihak da mnasihati n warn awal2... aku jer tak dgr ha kan dah kna kui3.. but takpela if dia rsa dia btul... kita tggu hari "judgemnt" seadilnya t eaaaa◄:)►

 October 6 at 10:21pm ·
sabar je la... background family pecah belah tu lah jadinya
October 7 at 8:34am

8 comments:

najlaa haridan said...

akak, sabar. Tuhan tu adil. awak kan kakak favourite saya? wink wink. ;)

najmi_qalbi said...

saya mmg syg najlaaaaa!yeay!! *wink*wink

najlaa haridan said...

hihiii.. senyum sampai telinga plissss..

norlina alfan a.k.a salju putih said...

hahahahahahahahahahahahaha

p/s to that kind of lady, mmg kawan aku ni pelupa. tapi kelemahan dia ni la merupakan satu kelebihan dia. di mana dia jarang nak ingat kesalahan orang lain..

lu nak dia jadi sorang yang pengingat kan?

hahahahahaha....

dia akan ingat segala caci maki dan perli lu kasi kat dia ni....

congratulations!

(^_^)

Mama Haida said...

uh..uh.uh...not good dis person!!!klu aku sure kene jugak penampar!huhu...tetibe aku angin bace stetmen2 tu..huhu...

najmi_qalbi said...

lina:hahahah
kakak: ko yg baca hangin apa lg aku yg merasa..n until now dia still wat muka xberdosa.. lantak la dia..nk hina aku i dont care.but..skali je lg aku bg peluang.if dia still hina fmly aku,aku cari bapak dia.jgn mlmpau sgt nk cabar ksbrn org.

Mama Haida said...

klu ko cari bapak dia,dh debik bapak dia,ko wat plak muke tak bdosa.hahaha.!ape dia rase agaknye?huhu...budus punye olang...commonla,ni bkn zaman dulu kala,skg sume org dh berotak,cara dia tu mcm org zaman kuno!huh!

najmi_qalbi said...

hahaha.merepek je ko ni kak. bapak dia xwat dosa pon dgn aku.xpasal plak nk debik bapak dia. aku dh cool down.so, even jumpa ari2, wat dono je la..