Thursday, October 29, 2009

its a report card day.. :(

again... arini serabut and serabai thursday..sejak kebelakangan ni, saya dan kawan2 macam dah xcukup kaki and tangan..semua terkejar2 dengan deadline asgmt, test, hearing and what not... 24jam macam dah xcukup. sementelah exam dah dekat sangat, masing-masing kalau blh nak setelkan semua benda secepat mungkin. kalau berpapasan di jalanan pun, dh xboleh nak lepak lama-lama mcm dulu.. sekadar angkat tangan, hye-hye, bye-bye..

dari pagi sampi la sekarang, baru la ada masa nak rest sekejap. saya baru je abes discussion and edit pleadings dgn my co-counsel. kepala pun dh berdenyut, dh bape hari xcukup tido. tapi nak tido pon xboleh jugak sebab nak kena prepare kes. esok ada hearing. u guys tolong la doakan saya dgn my co-counsel blh win the case. hearing esok, petang after jumaat prayer.. so, another black n white day.. owwhhhhhhhhhhhhhh..

back to d original topic, arini kitorg ada report card day. 2nd time actually.. well, mana de org suka report card day kn? unless budak2 nerd and genius agaknya..hahahahah.. opppps, sorry.. sedih sebenarnya.. subjek ni memang la ok.. tapi yang menjadikan ianya susah sebab authorities.. oleh sebab saya ni seorang yang sangat short term memory, bertambahla susahnya.. i dont want 2 blame anyone, except for myself. its not that i did not trying.. i've tried, yet when it doesnt came out as what i'd expected, there's nothing that i can do except that i should try harder, harder and harder next time. of course i couldn't give up and i WON'T give up. whatever it is... please pray for my success.. sedey ni taw..

p/s i luv u: kenapa saya sangat2 rajin mengupdate blog lately? coz i found that it is a good method to release your stress... ^___^

its shopping day!!

(^_^) shopping.. shopping..and shopping.... dalam kesibukan sebagai seorg student, :P saya dan yopo masih sempat menyempatkan diri sendiri untuk membuat survey di kota raya kuala lumpur.. survey apa? wiiiiiiiiiiiii.. lagi mau tanya ka? of coz la baju untuk LGD 09'.. Actually, d original plan was saya hanya sekadar nak temankan yopo cari baju. saya pun survey jugak tapi nak survey tudung je la... (kononnya...). tapi last2, saya pulak yang memborong! huhuhuhhuhuh.. am i a shopaholic?? 150% true!!! yay.... (^_^)

saya membeli baju tersebut setelah menimbang beberapa perkara. first, saya x penah ada baju yg design mcm 2. second, kaler dia manyak cantik maaaaa.. even untuk di pakai di waktu siang. third, i wanna have as much as memories, not only that nite tapi sepanjang perjalanan untuk sampai pada malam yang ditetapkan.. mesti xpaham kan relevannya.. erm, baju 2 yopo yang pilihkan. she said she likes it. when your best friend pilihkan u something, mestila u appreaciate kan? apatah lagi that nite akan jadi majlis perpisahan kitorang.. its a very long journey of friendship... if possible saya nak hepikan kwn2 saya jugak.. tapi dalam hati takot la jugak sebab x biasa.. whatever lah.. yang penting dah pun dibeli.. hahahaahaa... :P

nak siapkan pleadings jap n then ZzzzzZzzz.. gudnite...

p/s i luv u: i'm loving it! cant wait nak gi tempah and malam ni nak mimpi design. :P

Wednesday, October 28, 2009

its a very tiring day, yet i enjoyed it, alhamdulillah..



27/10/09

erm, semalam sekali lagi tidurku terganggu. kali ini bukan sebab liverpool v MU, tapi disebabkan test. banyak benda yang kena cover tp still nak tido sebab saya dah tau jadual hari ni memang ketat and memerlukan rehat yang cukup. so, around 2+ saya dh tido walaupun dalam hati jantung dah meloncat-loncat kerisauan.. tapi tawakal je.

kelas saya harini bermula pukul 9-5 ptg. terdetik jugak hati nak ponteng tapi xsampai hati. so,petang tadi saya gagahkan jugak menapak ke kelas CP. tapi yang sedihnya, hanya 2 orang yang datang termasuk saya. lia datang sebab dia tak terlibat dengan test petang tu sementelah dia dari section yang berlainan. so, memang kesian sgt dgn pak abu tapi d best part was kitorg berdua xpayah susah2 nak jawab soklan sebab pak abu dh bg jawapan. dia try wat klas seringkas yang boleh sebab nak bagi peluang kat saya study. so far. alhamdulillah, mood pak abu baik (actually pak abu memang baik pun. comel lagi..heheh).

saya berkira-kira plak whether or not tuto CPC ada.so i called Baba n i'm sooooo glad 2 b informed that xde klas jugak 4 CPC.. Dia mendengar keluhan hati saya.. SUBHANALLAH, ALLAHU AKBAR. saya sentiasa percaya, kita hanya akan mendapat hak kita if kita letakkan hak orang lain ditempat yang betul.. (of coz sebagai manusia, kadang-kadang saya juga melanggar kata hati saya sendiri..) so, saya dan kawan2 masuk Moot court around 5++ and kitorg start exam by 6.15. sebelum test bermula, saya xputus2 berdoa supaya 1 topik yang saya baca 2 come out as a single question. klu kuar soklan mix, memang gantung diri la jwbnya... and alhamdulillah, sekali lagi Dia mendengar isi hati saya.. so, even xbape confident nak jwb sebab xsempat hafal kes, at least saya leh la lagi goreng sampai hangit kan? :P

by 8.30 saya ada meeting 4 the LGD 09'. kitorg abes pon dh dekat kol 10. pastu terus smbung discussion and abes pun dh dekat kol 1.. klu diikutkan, memang sgt penat tapi dengan apa yang Dia dah kurniakan untuk saya hari ini, jutaan syukur.. d best part of d day was when i received call from Aisyah btau my x-roomate dh bersalin 3 ari lepas.. dpat baby boy.. klu x ada aral, insyaAllah, kitorg akan ke Melaka, nak ziarah Syikin. Klu sempat mungkin akan ke kedah untuk perkahwinan sioh koyya.. apa pun semua masih dalam perancangan but semuanya bergantung pada perancangannya... Doakan yang terbaik untuk semua!!

so, sekarang.. dh sampai masa untuk beradu.. (@-^).. gOod night.. sweet dreams and sleep tight... assalamualaikum...

p/s: speaking of the baby boy, lupa plak nk inform saya dpt anak sedara baru, baby girl early oct aritu.. nama dia?
Ariana Sofia binti Jazmie Al-Kiefli.. erm, xsabar nak balik and main dengan baby..

Monday, October 26, 2009

when liverpool v MU, i said 'I WANNA KILL YOU!'

25/10/09 - 11++ pm..

time ni saya tgh tension gila babas. manakan tidak, 3kali tidur saya terganggu. first, masa tengah enak tido, tetiba je debgar suara yang sangat asing dlm bilik kitorg.punyer la terperanjat. saya masa 2 dh xfikir apa, terus lari bilik sebelah. maklumlah, dh namanya penakut! rupa-rupanya roomate saya pass kunci bilik dia kat member dia, tapi xbgtau kitorg. pastu yang budak bertuah ni dok cakap fon mcm org tengah bergaduh.. memangla bilik 2 bilik dia, tapi at least btau la kat kitorg.. xderla terkejut beruk sangat kitorg nih..klu u pass kunci kt org lain, u ada xpe.mslhnya, u xder. kitorg dah la xkenal dengan minah tu..jadi apa2 kan susah.. whatever la.. yang penting hepi.

so, lepas dah tau mana punca suara yg xdikenali 2, lega la sikit kn.. saya pun sambung la tido.. penat gile kot. may b sebab balik kg kot. so, mmg sgt letih.just fikir nak tido rehatkan badan je..tau2 ada plak bunyi org menjerit.. "GOAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLL!!!!!!!!"

ya rabbi.. boleh membunuh! nasib baik xterkeluar jantung saya.. saya sedar2 je tangan saya dh kt atas mcm saya plak yang tgk bola n menyorak sekali dgn diorg! haaa, ni lah padahnya klu duduk dkt dgn hostel laki. tgk bola mcm gempa bumi.. saya terus sms en.yuki. tanya dia mlm ni ada bola ke.. en. yuki, yang mmg dh tau kerunsingan saya every time musim bola tiba btau bdk2 tu sumer dh mcm org ilang akal. siap bukak2 baju, lari2 keliling bila pasukan peberet diorg dpt jaringkan gol..nak wat caner kan?pasrah je la..

tapi, baru je saya nak terlelap, sekali lg bangunan mcm nak runtuh dgn jeritan diorg. agaknya klu hantu dengar hantu pun lari mencanak sebab terkejut.. sebab dh 3x terkejut, saya dh pening kepala n x blh tido.. 2 la pasal rasa mcm nak bunuh org je skrg ni!!.. tenet plak prob. nak study pun mmg dh xder mood dgn kepala yang berdenyut2 mcm ni.. aissssssssssssssssshhhhhhhhhhhh!!! :(

Thursday, October 22, 2009

sekeping kartu kuning susu...

sekeping kartu yang saya terima petang tadi menimbulkan pelbagai rasa dalam hati saya.. teruja.. x sangka.. sedikit kecewa, macam-macam.. kad tersebut merupakan undangan majlis perkahwinan yang dikirim oleh sahabat kesayangan saya. mungkin pada anda, ia hanya sekadar kad undangan biasa.. tapi, bagi saya, ia merupakan khabar gembira yang telah lama saya nantikan..

teman saya pernah di duga, dia kehilangan cinta saat sibuk merancang hari bahagia.. bercinta terlalu lama, hampir tujuh tahun menyulam cinta.. tapi janji Allah, hayat sang pencinta sekadar ini cuma. kehilangan yang terlalu mengejut itu hampir meragut seluruh jiwanya sehingga dia pernah berjanji, dia tidak akan berkahwin dengan sesiapa.. kerana cinta, jiwa dan hatinya dibawa bersama sang pencinta ke liang lahad.. saya dan teman2 lain terlalu bimbangkan dia.. dia mengasingkan diri, dan membawa diri jauh ke utara sedangkan sebelum ini amat payah untuk dia berjauhan dari keluarga..sebelum dia berpindah pernah juga beberapa kali saya menjenguknya di putrajaya dan setiap kali itu juga saya lihat dia masih berhiba.. setiap kali saya terima panggilan darinya, hanya satu yang akan menjadi topik utama.. betapa dia rindukan sang pencinta.. ke mana hendak di salurkan rindu itu tidak pula dia tahu bagaimana..

jadi, saya amat gembira.. sekurang-kurangnya dia telah menemui jalan bahagianya.. saya ingin melihat senyumannya.. tadi, waktu saya kirimkan pesanan ringkas padanya, saya tanyakan padanya.. adakah dia gembira? ya, katanya.. hati saya berbunga gembira seolah-olah saya pula yang terkena panahan asmara! saya tanyakan adakah dia benar-benar menyayangi bakal suaminya? ya, katanya.. saat saya ajukan soalan cepu cemas padanya.. adakah dia telah melupakan kisah silamnya? Dua cerita yang berbeza, jawabnya... saat itu saya tersenyum bangga.. dia semakin tabah.. dan yang paling penting dia kini tabah menongkah arus hidupnya semula...

satu saja yang agak mengecewakan saya.. berkemungkinan besar, saya tidak akan dapat menghadiri walimahnya atas sebab-sebab yang tidak dapat di elakkan.. tapi, insyaAllah, saya akan cuba untuk mengatur semula jadual waktu saya..

untuk 'sioh koyya'.. semoga bahagia sehingga hujung nyawa, insyaAllah.. saya doakan yang terbaik.. sayang mu sokmo2..


C.O.N.G.R.A.T.S |O.N.| Y.O.U.R

W.E.D.D.I.N.G

31 O.C.T. 09'

P/s i luv u: sentiasa percaya ada jodoh yang telah ditetapkan untuk kita..

andai ku tahu..



jarum jam menunjukkan sekarang sudah pukul 1.50am.. roomates semua dh tido, tapi apsal mata sendiri tak mau pejam2 nih..

actually tadi saya ada test jurisprudence. saya rasa mungkin sebab ni saya xboleh tido.. saya susah hati.. takut.. segala macam rasa bercampur menjadi satu.. subjek ni best, sebab pak iqbal ajar pon best.. tapi untuk seorang pemikir yang mantap seperti pak iqbal, saya rasa kertas jawapan saya mungkin hanya layak di buat bahan gelak! OMG....

saya perasan, beberapa tahun kebelakangan ni saya semakin menjadi 'short term memory'. semua benda pun lupa and sedikit sebanyak benda ni merunsingkan saya.. even, benda simple pon kadang-kadang saya boleh lupa.. nak kata banyak makan asam, saya memang x makan asam..aishhhh.. pelik!

esok my mom datang sebab family makcik nak buat kenduri, so mama kena masak.. kenduri plak petang jumaat. cikli dh call dh tadi suruh datang tolong. tapi hari jumaat ni ada hearing. file plak memang xtau nak kata apa.. banyak benda yang kena edit..sedih..pening..next week plak ada test evidence..

S.E.R.A.B.U.T...

air tangan?? PLEaSE READ...(no kidding)


erm...i dpt this one dari my friend, najdi.. sama2 kita renungkan..
semoga bermanfaat..

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,


Semua orang tahu bahawa kalau meninggalkan solat adalah dosa besar dan malahan lebih hina daripada khinzir. Betapa hinanya kita kalau meninggalkan solat seperti yang dikisahkan pada zaman Nabi Musa as.

Begini kisahnya, pada zaman Nabi Musa, ada seorang lelaki yang sudah berumahtangga, dia tiada zuriat, lalu terdetik dalam hati dia (nazar), "kalau aku dapat anak, aku akan minum air kencing anjing hitam."

Nak dijadikan cerita, Allah pun kurniakan isteri si lelaki tadi pun hamil dan melahirkan anak. Apabila dah dapat anak, lelaki ni pun runsinglah. Dia dah nazar nak kena minum air kencing anjing hitam.

Syariat pada zaman Nabi Musa berbeza dengan syariat yang turun untuk umat Nabi Muhammad. Kalau umat Nabi Muhammad, nazar benda yang haram, maka tak payah buat tapi kena denda (dam) atau sedekah. Tapi kalau zaman Nabi Musa, barangsiapa bernazar, walaupun haram tetap kena laksanakan nazar tu. Lalu, si lelaki yang baru mendapat anak, dengan susah hatinya pergilah bertemu dengan Nabi Allah Musa dan menceritakan segala yang terjadi ke atas dirinya. Lalu, Nabi Musa menjawab bahawa lelaki tu tak perlu minum air kencing anjing hitam tetapi akan minum air yang lebih hina dari air kencing anjing hitam.

Nabi Musa perintahkan lelaki tersebut untuk pergi menadah air yang jatuh dari bumbung rumah orang yang meninggalkan solat dan minum air tu Lelaki itu pun senang hati, menjalankan apa yang diperintahkan oleh Nabi Musa tadi.

Lihatlah, betapa hinanya orang yang meninggalkan solat, sampai dikatakan air yang jatuh dari bumbung rumahnya, lebih hina dari air kencing anjing hitam. Itu baru air bumbung rumah, belum air tangan lagi.

Menyentuh bab air tangan, selalu kita suka makan masakan ibu; isteri kita. Jadi, kepada muslimat sekalian, peliharalah solat kerana kalau meninggalkan solat (kalau tak uzur), air tangan akan menitik ke dalam basuhan makanan; nasi, dsb. Anak-anak, suami pula yang akan makan makanan yang dimasak. Takkan nak biarkan suami dan anak-anak gelap hati minum air tangan orang tinggalkan solat. Tak gamak ' kan ?

Tapi lain pula halnya dengan kita ni. Pagi petang, mamak! Teh tarik satu, roti canai satu. Ada pulak segelintir tukang masak yang tak solat. Kita pun makan bekas air tangan dia. Gelaplah hati kita, sebab tu liat nak buat kerja-kerja yang baik.

Beware apa yang kita makan. Betapa beratnya amalan solat ni hatta Allah syariatkan solat kepada Nabi Muhammad melalui Isra ' Mikraj sedangkan kewajipan-kewajipan lain memadai diutus melalui Jibril as.

Ketika saat Rasulullah nazak, sempat baginda berpesan kepada Saidina Ali (dan untuk umat Islam), "As-solah as Solah wa amalakat aimanukum". Maknanya, "Solat, solat jangan sekali kamu abaikan dan peliharalah orang-orang yang lemah di bawah tanggunganmu" Jadi, sama-samalah kita pelihara solat dari segi zahir & batinnya kerana amalan solatlah amalan yang mula-mula akan ditimbang di neraca Mizan kelak.

semoga ianya menjadi peringatan bersama...

Am i not trying my best yet?


he said i'll provide u money,
but u must study..
when i get good result,
he doesn't say "well done honey!"
instead, "you are still not good enough to me"
i gave him a smile,
though my heart hurt inside that i thought i might die..

she said do this and do that too
do not complaint or anything won't do
i follow through and yet 1 day she came telling me,
" i don't trust u and i don't need u!"
i smile
though i felt like I've been booed

he said would you like to be my wife,
I'm not good enough for you i said
he said I'll love you for who you are
u don't have to be someone else
when i refused he wants me to give it a try
i tried for years...
i tried to look 4 d bright side,
and yet,
things that i had in minds
was his scandals,
and the feeling when i was betrayed
i couldn't count now how much i cried
i still smile
coz its better for me to say GOODBYE

they said we will be good friends
promises were made
laughing become a very sweet lullaby
crying become a sweet memory
u teach me, i teach you
1+1 equal 2
it could be 3
it could be 4
whatever d answer is
its up to you!
don't get angry and walk away
coz i cannot fly without you..
he/she said, 'i dont care, who are you?'
should i wait should i walk away
i really don't know what to do
what say you???

*****
****
***
**
*
*
*
*
HELL-O ... I MERAPU.. (@@)


Tuesday, October 20, 2009

G.L.A.M: ROAD TO GRANDNEUR

"It's really challenging,
Just to get a university degree,
But we wouldn't quit it, instead we just go and do it.

We've worked hard,
So that we will be the best.

We're going to graduate,
and lead our own dreams.

Before we leave,
Let's spend a night together,
in an event called LawGrad Dinner."

few weeks back, my friends and i have been so so so busy doing some promotion for our dinner. as examination just around d corner, we have to make it fast so that we can focus with our exams later on.. the dinner will be held on 19 nov 09.. we really hope that you guys will enjoy the dinner.. we have really tried our best to make sure you guys will have the best dinner ever..we want the memory remain with you guys forever..

G.L.A.M is the theme..


















stands and posters...
















walk of fame...






wall of fame..

special tributes 2: hafiq hassan basri, (head comm), farhana adham, norwankiss mohd ridhuan kau, nurzila selamat, nur wahidah abd wahab, nurul izati azmi, adi zulkarnain and me..


Monday, October 19, 2009

titipan buat seorang teman..


19 april 2009
puing-puing gemalai tari
menitip bayu perit sepi
sebaris nama menggamit serangkai memori
haruskah persahabatan ini di uji?

seorang fatihah hanapi
punyai ceritera tersendiri
seindah nama selembut pekerti
bak resmi padi
makin tunduk saat berisi
teguh berdiri walau terik disimbah mentari
tetap berbakti hatta sebutir nasi...

begitu fitrah seorang fatihah hanapi
walau ditusuk beribu duri dan belati
masih tersenyum menelan pahit sendiri
sekalipun dilukai masih ingin memberi
biar rebah berkecai menyembah bumi
hiba dipandang sepi
masih ingin berdiri
adakala merintih sepi
kerana beban yang terlalu berat di atas pundak sendiri
namun esok mampir tersenyum lagi

untuk insan setabah fatihah hanapi
bisakah ku cari ganti?

untuk dia yang ku kasihi
perpisahan ini mainan Ilahi
sekadar menguji
erti sahabat sejati
tidak perlu ditangisi

untuk seorang fatihah hanapi
terima kasih untuk segala budi
persahabatan ini akan ku kenangi
selagi diizin Ilahi
terima kasih kerana mewarnai
duniaku yang sepi...

biar beribu batu memisahkan dua hati
sekalipun dia tidak lagi ku temui
selagi degup jantung dan nadi belum terhenti
janji telah dipatri
persahabatan ini
ABADI....


DO NOT INSULT URSELF BY PUTTING TOO MUCH EXPECTATIONS & COMPARING URSELF WITH OTHERS. UR BODY IS SO SO SO SMALL. DONT PUSH URSELF TOO HARD..HAVE SOME MERCY. JUST REMEMBER, U R SPECIAL IN UR OWN WAY..LIVING UR LIFE WELL & NOT OTHERS THROUGH YOURS..BE HAPPY

**********

(@-^) yg ni sy wat untuk kwn saya.. masa dia dh abes stdy.. dia yang saya kenal terlalu tabah dgn tubuh yang terlalu kecil.. satu pinta saya, tolong doakan sahabat kesayangan saya, sihat walafiat ..supaya kami dapat menempuh hari tua bersama..InsyaALLAH.. saya ingin lihat dia gembira.. saya ingin lihat dia bahagia.. saya nak lihat dia menggenggam ijazah kedoktoran.. maka..tolong.. dan tolong.. doakan sahabat saya..supaya dia panjang umur dan sihat..amiiiiinnnnnn....

untuk nurul fatihah hanapi.. k.yu syg mek..sentiasa...

soalan cepu cemas..


actually, i've got this email from a friend (thanx 2 teha). saya rasa email ni comel..tersenyum sorang2 pun blh.. may b kena btg hidung sendiri agaknya..hahahahha.. pe pun, enjoy it,ok..


Bila nak kawin???
Di sini orang bertanya
Di sana orang menyoal
Tak kira teman mahu kenalan
Asyik-asyik itu je yang jadi bualan
Begitulah nasib orang bujang
Tak kira lelaki mahupun perempuan
Bila nak kawin???
Keluarga pun dah mula risau
Is teruna, emak bimbang jadi bujang terlajak
Is dara, ayah takut bergelar andalusia
Bila nak kawin???
Jiran turut sama menumpang tanya
Bila dijawab jodoh belum Ada
Kata mereka, Kita kenalah usaha
Mandi bunga salah satu caranya
Tak pun mandi ais boleh dicuba (he..he..in cadangan pelik in)
Bila nak kawin???
Aduuuhh…disoal lagi
Kawin??? Nak kawin dengan sapa?
Calon pun takde.
Hah!!! Awak TU memilih sangat agaknya
Ewah-ewah sedap sungguh mulut berkata
Akan kawin jam-jam in juga ( haa…haa…haa)
Andai memilih suami semudah bershopping di pasar malam
Atau semudah membeli VCD cetak rompak
Atau sesenang memakan twisties..(yummyyyyy)
Bila nak kawin???
Aaahhh….sungguh bosan
Banyak yang lain boleh jadi persoalan
Kenapa asyik itu yang dihadapkan
Apa Kita nak heran
Lambat cepatnya jodoh, Allah yang tentukan.
Bila nak kawin???
Pada yang masih bujang
Biarkanlah mereka terus bertanya
Usah ditunggu letih mulut mereka (Takkan letihnya sampai bebila..)
Kalau Ada jodoh, Insya-Allah takkan ke mana.
Bila nak kawin???
Pada yang asyik menanya
Usah dirisaukan jodoh orang
Jaga masjid sendiri agar tidak goyang
Lain orang lain rezekinya
Syukurlah dengan apa yang Kita Ada.

MORAL OF THE STORY : DONT ASK!
**secebis KASIH membuat Kita SAYANG ….seucap JANJI membuat Kita PERCAYA…..sekecil LUKA membuat Kita KECEWA…..tetapi sebuah PERSAHABATAN selamanya BERMAKNA…

Saturday, October 17, 2009

video utk nora...

video

ni saje nk test2 sbb xder keje.. arini bosan..!

untuk mama..


wajah redup itu,
tetap tenang di setiap penjuru waktu,
sekalipun hatinya telah berdarah beku,
retak seribu,
dalam taufan yang membelenggu,
dalam ombak yang mambadai pantai hati yang kini sedingin salju
dia tetap utuh melempar senyum pilu..

seorang wanita tua,
kini dimamah usia,
senyuman itu masih terpamer mesra,
ribut di hati entah bila kan reda,
namun dia tidak berhiba,
kerana dia percaya,
bahagia pasti sirna jua...

untukmu yang bergelar MAMA
selamat ulang tahun dari anakanda tercinta
moga bahagia milikmu jua...

syurga cinta


"KADANG-KADANG ALLAH SEMBUNYIKAN MATAHARI,
DIA DATANGKAN PETIR DAN KILAT,
KITA TERTANYA-TANYA KE MANA MENGHILANGNYA MATAHARI,
RUPA-RUPANYA ALLAH MEMBERI KITA PELANGI"
- SYURGA CINTA-

adakalanya, kita selalu mempersoalkan apa yang telah terjadi pada diri kita, sedangkan apa yang ditakdirkan untuk kita, pasti ada hikmah yang tersembunyi disebaliknya.. Itulah tanda-tanda kasih sayang dan rahmat Allah pada kita. kita merancang, tapi perancangan-Nya lebih sempurna.. Dia memberi kita peluang untuk meminta apa sahaja, tetapi seringkali kita meminta di saat kita berduka, bermuram durja, saat ditimpa musibah bencana.. sedangkan di lain waktu, saat kita gembira, kita selalu alpa dan leka, sedangkan saat itu juga DIAlah yang memungkinkan segalanya.. itulah adat dan fitrah manusia.. tidak mudah menongkah fitnah dunia.. tidak mudah juga menepis bisikan menggoda.. siapalah kita.. tapi bukan mustahil mahu mencari syurga.. kita yang memilih, kita yang perlu berusaha.. CINTAILAH CINTA..

Saturday, October 3, 2009

gimme ur best shot!!


walaupun panas terik,tp semua semangat nk bg pose..
berterabur mcm anak itik dgn anak ayam..hehehe


hajat di hati nak jadi goal keeper tp main bola pon xpndai, so jaga tiang bendera pun xpelah..

go gurls! show ur sweet smile..

main copp tiang!chak!!















as promised.. ni la gmbr2 yg ada.tp byk yg xdpt lg..sikit2 cukupla kan..kang boring plak..

Friday, October 2, 2009

fotografi...



adoyaiiiii.... hari ni sgt penat.. penat posing.. :) actually ptg td at 3pm kitorg ada sesi fotografi utk magazine. maklumla, semua dh nak grad! xsabar rasanya.. walaupun cuaca panas terik tp mmg happening. masing2 nak tinggalkan pose + kenangan terbaik (tp sbnrnye sumer excited masuk magazine!hahahha). terasa cepat benar masa berlalu.. nehow, nanti baru i upload gmbar,k!! muachhhsss...

NOTA KAKI: NI GAMBAR REUNION KT PORT DICKSON 29-31 MEI 2009

FRIENDSHIP IS NOT HOW YOU FORGET,
BUT HOW YOU FORGIVE,
NOT HOW YOU LISTEN,
BUT HOW YOU UNDERSTAND,
NOT HOW YOU SEE,
BUT HOW YOU FEEL,
NOT HOW YOU LET GO, BUT HOW YOU HOLD ON!!!!

Thursday, October 1, 2009

rombongan hj mat ke sabah..















sebenarnyer xder apa yang menarik pun dgn trip ni..bkn sebab sabah xbest..tp sebab nasib kitorg yang kurang baik.. org yg sepatutnya bwk kitorg gi round sabah 2 tak dpt ikut kitorang last2 minit.. so,kitorg meredah sabah dgn muka poyo je walaupun xtau.. (@-^). so, xder byk sgt tempat yang kitorg blh pegi.. keje kitorg melepak je kt 1Borneo 2.. nasib baik la shopping complx 2 besar.. time mlm kitorng g 'bertendang' kt pusat hiburan dia..best! sbb semua ada dlm 1 tempat.. tmpat main game, snooker, karok dgn bowling.. smpi org yg jaga tempat 2 pun agaknya dh boring tgk muka kitorg..hahahah.. sorry guys.. jgn slhkn ibu mengandung.. kitorg yg xmengandung n mengandung (kak G! :P) pon xsalah jugak.. kitorg just nak menumpang kasih syg je..huhuhuu.. yg sempat kitorg g, philipine's bazar...2 je la dgn butik jamilah.. oleh kerana yg ikut trip ni majoritinya adalah org yang sudah berkeluarga (mak dara yang sgt suka bershopping) sempat la kitorg g bazar 2, smpi 3kali sehari..!!hahhaha.. naye2.. so, mmg xder ape nak citer, just hope u guys enjoy d pictures!


note: ni gambar amek masa dlm bas. on d way nk g airport..



my beloved Big Daddy n his wife.. Big Mama n they are expecting their 1st baby on early November..


~ Jazmie Alkiefli + noor jihan





this is si comel Qistina Qaisara.. sgtla baik.demam pun xmeragam..hehehe.. ni dlm ERL


yang ni papa Qistina.. abg Faisal.. mama Qistina kena tinggal sebab ada kursus.. sian mama nina,kan?









yg sebelah ni gambar mama Qistina on her wedding day..

~Hera Yuliza + Mohd Faisal



























~farah nadia+mohd azwan+ afiq+tasya












~my botak @ khairul anwar + my BF, en. mat.heheheh..
hanif hanafi + cik yah


baju hijau: hani zulaikha, tudung pink: fariza syuhada, tudung coklat bunga2: pn ropiah mohamad, yg kecik sebelah kak G: damia balqis

erm..sekian saje utk arini..dh penat upload gmbr dgn tenet yg mcm siput sedut ni! chioww dulu.. dh ngntuk..gdnite..zzzzzz